Τα νέα μας
 
 

 

2 Μαϊου 2009 - Εορτασμός του πολιούχου του χωριού μας

 

Έγινε στο χωριό μας στις 2 Μαΐου , με κάθε μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου "πολιούχου του χωρίου μας". Την πρωτομαγιά μετά τον εσπερινό έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Αθανασίου στις γειτονιές του χωριού μας με τον παπα-Ανδρέα και τους ψάλτες να ψέλνουν αναστάσιμα τροπάρια.

Στις 2 Μαΐου ετελέσθει Θεία Λειτουργία την οποία παρακολούθησαν αρκετοί πιστοί και απο τα γειτονικά χωριά. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε και Αρτοκλασία. Με το τελείωμα  της Θείας Λειτουργίας, βγαίνοντας οι πιστοί αντάλλαξαν ευχές και γεύτηκαν μεζέδες και κρασί που πρόσφεραν οι επίτροποι με τη βοήθεια των παιδιών του Συλλόγου, ενισχύοντας τα οικονομικά της Εκκλησίας. Επίσης κληρώθηκε μια παραδοσιακή κουλούρα, προσφορά της Βούλας Πισιμίση - Γαβρά, και δίπλες , προσφορά της Φωτεινής Σιαρακά. Οι τυχεροί ήταν ο Μίμης Πισιμίσης (κουλούρα) και η Τασία Κυριαζή (δίπλες).

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Σύλλογος ετοίμασε μια ξεχωριστή βραδιά στο χωριό μας, με γλέντι και παραδοσιακούς χορούς. Η εκδήλωση έγινε στο προαύλιο της εκκλησίας και του σχολείου, που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για την περίσταση. Παρευρέθησαν  ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Σύμβουλοι, φίλοι, πατριώτες και συντοπίτες από τα διπλανά χωριά.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πατριώτης μας και υποψήφιος βουλευτής Χαράλαμπος Πισιμισης, δείχνοντας την αγάπη που έχει για τον τόπο μας , την Ηραία και γενικά για την Αρκαδία.  

Πρόθυμα και φιλόξενα τα παιδιά του Δ.Σ. καθώς και οι νέοι και οι νέες του χωριού μας, σέρβιραν το πλουσιοπάροχο δείπνο που συνοδεύτηκε με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, που τραγούδησαν ο Μαυρέλιας με την παρέα του. Το γλέντι συνεχίστηκε με χορό μέχρι τις πρωινές ώρες.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η κλήρωση των ΄δωρων για την ενίσχυση του Συλλόγου.

Ενημερωτικά αναφέρουμε του τυχερούς αριθμούς.

  1. 424 --Καταψύκτης

  2. 1497 -- Φούρνος Μικροκυμάτων

  3. 1393-- Φωτογραφική μηχανή

  4. 1451 -- Πουκάμισο

  5. 1205 -- Πουκάμισο

Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση καθώς και όλους όσους παρευρέθησαν και περασαν μαζί μας τον εορτασμό του Αγίου- Αθανασίου, με την ευχή του χρόνου να είμαστε περισσότεροι

 

 

................................................................................................................

................................................................................................................

<<----

Πατήστε πάνω στο χάρτη για να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας

Η σελίδα δημιουργήθηκε και ανανεώνεται από τον Σύλλογο "Αγιος Αθανάσιος"